Texte à méditer :  

Rien ne sert de combattre l'abstention, il faut faire renaître la participation.   


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/8/d448996366/htdocs/cevb/inc/hpage.inc on line 498

Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/8/d448996366/htdocs/cevb/inc/hpage.inc on line 498
  
Membres du collectif
Analyses
Visites

 598663 visiteurs

 2 visiteurs en ligne

Vous êtes sur le site ...

...du collectif ‘Citoyens européens pour le vote blanc’

CEVB Avenue Joseph Baeck 46 Brussels 1080


OCТАВКА !*

 

Bulgarije bevindt zich sinds enige maanden in een politieke crisis.De bevolking heeft reeds het aftreden van de nationalistische minister-president en het houden van nieuwe verkiezingen in de afgelopen lente weten te bereiken. Maar de slechte gewoonten zijn gebleven en de coalitie die nu aan de macht is, stelt een deel van de bevolking niet tevreden. In de maand juli van 2013 hebben elke avond in het hart van de hoofdstad nieuwe manifestaties plaats gevonden. Deze beweging wordt door geen enkele politieke macht of vakbond gemanipuleerd. De protesterenden zeggen duidelijk dat zij pro-Bulgaars en pro-Europees zijn, maar dat zij willen dat de politieke klasse, die niet in staat is van de politieke spelletjes los te komen, zich terugtrekt en dat de bevolking uiteindelijk de stad/heyt land kan besturen. Dit is een utopie, maar het is een heilzame reactie van een bevolking die lak heeft aan een parlementair leven dat niet in staat is te breken met de steriele complotten.

 

De protesterenden spreken niet over de blanco stem. Maar dit wapen zou op korte termijn nuttig zijn tegenover de professionele politici die weten dat de tijd in hun voordeel werkt tegenover een spontane mobilisatie van protest.

 

De journalisten die in hun binnenste tegen de blanco stem zijn omdat zij tot de politieke elite behoren, herinneren er graag aan dat heel weinigen in het land een plaats aan de blanco stem geven. Het zijn overal de gekozenen die alleen besluiten nemen over de electorale zaken en omdat de blanco stem niet in hun voordeel is, zijn zij ertegen. Daarentegen zorgen zij er wel voor niet te zeggen dat op de meeste continenten de vraag naar de blanco stem wordt gesteld en dat in steeds meer landen spontane manifestaties plaats vinden zoals in Bulgarije.

 

* AFTREDEN !


Date de création : 02/08/2013 @ 06:34
Dernière modification : 26/08/2013 @ 18:08
Catégorie : Membres du collectif - Traduction dans d'autres langues
Page lue 11852 fois
Précédent  
  Suivant


Réactions à cet article

Personne n'a encore laissé de commentaire.
Soyez donc le premier !